duminică, 10 august 2008

indignare

m-am uitat la un film...si nu mi-a venit sa cred, noroc ca asa ceva in relitate nu vezi...
m-a indignat...

"Cum ar fi cand toata lumea se asteapta sa ne casatorim...eu sa plec"

Ar fi o situatie reala, simpla, si clara
iti traiesti viata pentru ceilalti?!?!?!,
pentru ce considera ei ca va urma ...
... nimeni din jurul tau nu iti stie viata, toti isi dau cu presupusu,
tu te casatoresti cu mine pt ca X si Y ar crede lucrul asta?!?!?! dar ce stiu ei, nu stiu nimic defapt ...

cei la care te gandestit tu ca se asteapta si ca nu vor mai putea trai pentru ca tu vei face ceva diferit de ceea ce e in capul lor, vor trai fericiti indiferent de ce vei face TU ... ei spre deosebire de tine iau decizii in functie de ei, NU in functie de ce ar spune X si Y despre deciziile lor
... nu ar trebui sa iei decizii in privinta vietii tale ,atat de importante, in functie de cei din jurul tau care oricum habar n'au ...
de ce?!?!
pentru ca e viata ta ... si ei vor fi fericiti indiferent de ce vei face tu,
insa nu stiu sa spun cat de fericit vei fi tu ... scoate naibilui odata capul de sub pantoful ala ... fa-o pentru tine ...

vai ce m-am enervat...rau

pentru lucrul asta am citit un articol fooooarte simpatic pe un site foooarte simpatic ... il pueti gasi si aici "http://www.studentie.ro/10_SEMNE_CA_ESTI_TINUT_SUB_PAPUC-a43-412422692.html" ... dar ii dau si eu cu copy-paste ca sa va clatiti ochii si creierul :-D

"Vine o vreme in viata unui barbat cand va trebui sa se maturizeze si sa se gandeasca serios la o relatie de durata. Poate este adevarat in cazul unora, dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa accepti controlul absolut al femeii asupra ta. Nu este cazul sa te retragi in coltul tau cu coada intre picioare. In nici un caz!!!

Daca te numeri printre cei care se tem ca au intrat in categoria celor `tinuti sub papuc`, arunca o privire asupra celor 10 semne care te vor ajuta sa intelegi mai bine situatia in care te afli.

1. Trebuie sa ceri permisiunea de a merge la bere cu baietii. Si nu numai. Permisiunea ei va fi necesara ori de cate ori vei dori sa faci ceva. In mintea stapanei tale, a merge la bere cu prietenii inseamna amenintare, drept urmare nu agreeaza aceasta idee. Dintr-o data nu vei mai putea merge dupa munca intr-un bar, la o bauta cu amicii , fara sa ai parte de reprosuri din momentul in care pasesti dincolo de pragul casei.

2. Altcineva ia deciziile in locul tau, pentru tine. Nu mai are sens acum sa te intrebi cum s-a ajuns aici. In inchisoarea in care te afli, numita relatie, tu personal nu mai faci nimic in afara de a lua decizii marunte de zi cu zi. Cumva, iubita ta a reusit sa castige dreptul de veto in relatie si nu se sfieste sa il foloseasca mereu. Planurile de weekend si vacantele nu vor fi cu siguranta un motiv de stres pentru tine. Ea se va ingriji de tot si nici macar nu te va deranja cu inrtebari stupide de genul:`Tu unde ai vrea sa mergi?`

3. Contul de e-mail comun. Toti avem prieteni care au pazut in aceasta capcana. Scenariu: Amicul tau cunoaste o fata deosebita si incep intalnirile finalizate cu o casatorie sau in cel mai bun caz cu locuitul impreuna. Si pana sa te dezmeticesti incepi sa primesti e-mailuri semnate de ei doi, dar scrise cu siguranta de ea. Aceasta dovada de pierdere a independentei este cel mai inocent, dar clar, semn ca o femeie te tine `sub papuc`. Anumite compromisuri se fac in orice relatie, dar nu o lasa sa combine personalitatile voastre intr-una singura pe care o va controla ea.

4. Mergeti acasa cand vrea ea. In trecut mergeai la o petrecere , iti terminai linistit bautura si tu erai cel care decidea cand e timpul sa plece catre casa. Lucrurile s-au schimbat de atunci si nu in sensul bun. Decizia de a parasi o petrecere nu iti mai apartine, acum astepti acel `Hai!` pentru a te indrepta catre iesire. Te scuzi in fata prietenilor si crezi ca ai reusit sa-i pacalesti cu atitudinea de om obosit, dar in momentul in care ai trantit usa in urma ta, ei isi arunca ocheade si vorbesc despre transformarea ta.

5. Faci parte dintr-un nou grup social. Prietenii tai sunt inlocuiti cu prietenii ei intr-un mod miraculos. Nu mai este acceptabil sa te intalnesti cu vechea ta gasca, asa ca ajungi sa cauti un inlocuitor care se dovedeste a fi iubitul plictisitor al uneia dintre prietenele ei.

6. Iti aranjeaza participarea la diferite evenimente. Ai putea spune ca agenda ta nu este foarte incarcata pentru urmatoarele cateva luni, dar asta inainte sa te consulti cu jumatatea ta care ti-a asiguart din timp participarea la diferite evenimente. Iar grav nu este faptul ca tie ti se par plictisitoare participarile la aceste ocazii, ci modul in care ajungi la ele. Ea nu se mai oboseste sa iti ceara acordul pentru ca stie ca nu are nevoie de el.

7. Iti faci tot timpul griji pentru reactia ei. Nici macar nu te mai intereseaza in ce grad esti tu afectat de diferite situatii. In prim plan se afla acum reactiile ei. Cand te indrepti catre intalnirea cu ea, incep sa iti treaca automat prin minte lucrurile pe care le-ai facut in acea zi si incepi sa analizezi cate dintre ele ar putea sa constituie motiv de cearta.

8. Prietenii tai nici macar nu te mai suna. Dupa mii de incercari nereusite, telefoane date, si invitatii facute, vechiul grup de care erai nedespartit si-a pierdut speranta ca te-ai putea recupera si au incetat sa te mai caute.

9. Ziua obisnuita din trecut s-a transformat in zi de sarbatoare. Inainte ti se parea absolut normal sa bei cateva beri, sa vezi un meci sau sa iesi la un football cu amicii. Acum situatia e alta. In rarele dati cand se intampla sa scapi si sa te vezi cu ceilalti, ai impresia ca ai obtinut o mare victorie astfel ca ziua se transforma intr-un motiv de a sarbatori reusita.

10. Nu mai esti interesant, amuzant sau dorit. Puterea ei asupra ta a reusit sa iti absoarba toata energia, toata vointa si toata creativitatea. Stii ca nu te comporti normal, dar accepti situatia resemnat."

2 comentarii:

Anonim spunea...

... dar e totusi un RAU necesar...
ma refer la papuc :)

Lulu spunea...

pt andrei - astea sunt cuvintele unui om resemnat si care da din umeri...si mai am niste sintagme fr dragute, sunt lesinata dupa ele, cand le aud fac apoplexie : adica "lasa va rasari soare si pe strada ta", "dupa furtuna rasare soarele", "toate trec"...si uite avem si "RAUL necesar". Sa nu te superi pe mine, dar te contrazic...nu exista rau necasar, e doar RAU. Se pune un "necesar" langa doar sa nu ti se para atat de "sucky"...dar e, foooooarte sucky